Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Seuraa Somessa
Seuraa Somessa

Euribor-korko tulee alas kuin kivi

12 kuukauden Euribor-korko jatkaa heinäkuulta alkanutta jyrkkää laskuaan.

Asuntolainojen yleisimmin käytössä oleva viitekorko eli 12 kuukauden euribor on laskenut laskenut 2,4 prosenttiin. Lasku on nopeaa, sillä vielä kuukausi sitten korko oli lähes 2,8 prosenttia.

12 kuukauden euriborin painuminen uusiin pohjalukemiin selittyy euroalueen suhdannenäkymien heikkenemisellä.

”12 kk:n euribor putosi kuin kivi uusiin tämän vuoden pohjalukemiin tänään, kun perjantain heikkojen euroalueen talouslukujen vaikutus näkyi euriboreissa viiveellä”, toteaa Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich viestipalvelu X:ssä.

Jolleivat euroalueen talousnäkymät ala kohta piristyä, koroilla on pääanalyytikon mukaan vielä selvästi laskuvaraa.

Ranskan valmistavan teollisuuden viimeisin ostopäällikköindeksi romahti 44,5:stä 43,2:een. Ekonomistit olivat odottaneet lievää nousua 44,6 pisteeseen.

Vielä suurempi negatiivinen yllätys tuli palvelualalta, jossa vastaava indeksi laski 49,2:sta 45,7:ään, mikä viittaa siirtymisestä pysähtyneisyydestä taantumaan. Ranskan yhdistetty PMI putosi alkuvuoden tasoille ja olympialaisten vaikutus jäi lyhytaikaiseksi.

Saksan valmistavan teollisuuden PMI nousi puolestaan 43,0:sta 43,2:een, mikä on pieni positiivinen signaali, mutta ei muuta kokonaiskuvaa liiketoiminnan aktiivisuuden supistumisesta. Indikaattori on ollut supistumisen alueella – eli alle 50 pisteessä – heinäkuusta 2022 lähtien. Saksan palvelusektori laski yllättäen alle 50:n pisteen.

Euribor-korko on hinta, jolla eurooppalaiset pankit ovat valmiita lainaamaan rahaa vakuudettomasti toisilleen. Euribor-korko toimii usein viitekorkona erilaisille lainatuotteille, kuten asuntolainoille, opintolainoille ja kulutusluotoille.

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli

Apetit selvittää mahdollisuutta tuottaa kuitua ja proteiinia sisältävää rapsijauhetta