Yritysuutiset

Nokian kassa pullistelee – jatkaa omien osakkeiden ostojaan

Takaisinostot jatkuvat väliaikaisen tauon jälkeen.

Teknologiayhtiö Nokian kassa pullistelee, mutta se ei löydä varoille liiketoiminnallisia investointikohteita. Siispä yhtiö ostaa omia osakkeitaan pois markkinoilta.

Kuten Nokia 16. elokuuta 2024 ilmoitti, yhtiö jatkaa omien osakkeiden takaisinostoja Infineran osakkeenomistajien ylimääräisen kokouksen jälkeen.

Nokia osti optisten verkkoratkaisujen toimittaja Infineran kesällä 6,65 Yhdysvaltain dollarin osakekohtaisella hinnalla, mikä vastaa 2,3 miljardin Yhdysvaltain dollarin yritysarvoa. 

Osakkeenomistajien ylimääräinen kokous pidettiin suunnitellusti 1. lokakuuta 2024, ja takaisinostoja on siten jatkettu. Nokia hankkinut omia osakkeitaan omistukseensa yhteensä lähes 1,9 miljoonaa kappaletta. Ostojen painotettu keskihinta on 3,93 euroa.

Nokia ilmoitti 25. tammikuuta 2024, että yhtiön hallitus on käynnistämässä osakkeidensa takaisinosto-ohjelman palauttaakseen yhtiön osakkeenomistajille enintään 600 miljoonaa euroa vaiheittain kahden vuoden kuluessa.

Takaisinosto-ohjelman ensimmäinen vaihe alkoi 20. maaliskuuta 2024. 19. heinäkuuta 2024 Nokia päätti nopeuttaa takaisinostoja korottamalla vuoden 2024 aikana ostettavien osakkeiden lukumäärää.

Osakkeiden hankintaan käytettävä kokonaissumma on enintään 600 miljoonaa euroa vuoden 2024 aikana.

2.10.2024 toteutettujen hankintojen kokonaishinta on yli 7.4 miljoonaa euroa. Nokian omistuksessa on nyt ilmoitettujen hankintojen jälkeen yli 151 miljoonaa omaa osaketta.

Nokian vahva tase mahdollistaa omien osakkeiden ostot. Yhtiön nettokassa ja korolliset sijoitukset olivat toisen vuosineljänneksen lopussa eli kesäkuun lopussa lähes 5,5 miljardia euroa. Nettokassa ja korolliset sijoitukset nousivat viime vuodesta 50 prosenttia.

Yhtiö on ilmoittanut, että takaisinostojen tarkoituksena on optimoida yhtiön pääomarakennetta ja alentaa omaa pääomaa, mikä voi parantaa osakkeen arvoa ja houkuttelevuutta sijoittajien silmissä

1 kommentti
  • Arvo Hirvonen sanoo:

    Miksi jos asiat on noin hyvin niin osakeen hinta ihan olematon..kun pienet ovat suhataneet ohi.. ja missä on kunnon osingot.. ja vaikka mitä kauppoja tehdään niin osake junnaa paikoilaan tai laskee..

  • Ylös
    >