Wetterin IR-sivut

Wetteri jälleen yrityskaupoilla – vahvistaa asemaansa erityisesti Pohjois-Suomessa

Wetteri kasvaa ahkerasti yrityskaupoilla. Yhtiö varustautuu autokaupan pudotuspeliin.

Autoalan kasvuyhtiön Wetterin tytäryhtiö Wetteri Auto Oy ostaa Rinta-Joupin Autoliikkeen Kia- ja Mitsubishi-liiketoiminnan Oulussa, Porissa ja Rovaniemellä. Liiketoimintakaupassa Wetterille siirtyy Kia- ja Mitsubishi-myynti sekä huolto.

Liiketoiminta siirtyi Wetterille lokakuun alusta alkaen, autohuollon henkilökunta siirtyy Wetterin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Yhtiö ei avannut tiedotteessaan yrityskaupan kauppahintaa.

Wetteri on hiljattain syventänyt yhteistyötään Astara Finland Oy:n kanssa ja laajentanut Kia- ja Mitsubishi-liiketoimintaansa useille uusille paikkakunnille. Wetterin vuotuinen Kia- ja Mitsubishi-myyntivolyymi tulee olemaan noin 1500 ajoneuvoa, ja liikevaihto kokonaisuudessaan noin 125 miljoonaa euroa, sisältäen uusien autojen kaupan, vaihtoautokaupan sekä varaosa- ja huoltotoiminnan.

”Wetterille tämä kauppa on merkittävä panostus Kia- ja Mitsubishi-huoltotoiminnan ja myynnin kasvattamiseksi. Hiljattain uutisoimme viidelle uudelle paikkakunnalle laajenevista Kia- ja Mitsubishi-edustuksista, ja tämä kauppa jatkumoa markkina-asemamme vahvistamiselle”, Wetterin toimitusjohtaja Aarne Simula kertoo.

Rinta-Joupin Autoliikkeen toimitusjohtaja Sami Kankaanpää kertoo, että liiketoimintakaupan myötä suomalainen vakavarainen perheomistukseen kuuluva Rinta-Joupin Autoliike selkeyttää strategiaansa ja keskittyy tulevaisuudessa vaihtoajoneuvokauppaan, tarkkaan valikoitujen uusien henkilöautojen merkkiedustuksiin niin myynnin kuin huollon puolella sekä matkailuajoneuvojen myyntiin ja huoltoon.

”Liiketoimintakauppa mahdollistaa meille entistä voimakkaamman markkinaosuuden kasvun, jolla vahvistamme asemaamme yhtenä Suomen suurimpana käytettyjen autojen myyjänä ja ostajana”, Kankaanpää toteaa.

Wetterillä on Kia- ja Mitsubishi-edustus Oulussa, Joensuussa, Kajaanissa, Lempäälä, Iisalmessa, Porissa, Rovaniemellä, Kemissä ja Ylivieskassa.

Simulan mukaan valtakunnallinen ja kasvuhakuinen Wetteri on vahvoilla, kun autojen maahantuojat järjestävät jälleenmyyjäverkostojaan uusiksi ja pudotuspeli autoalalla jatkuu.

Autoalan murros on pakottanut monet toimijat valitsemaan liiketoiminnan lopettamisen ja myymisen väliltä.

”Maahantuojat järjestelevät jälleenmyyjäverkostojaan uusiksi ja keskittävät edustuksia suurimmille toimijoille”, Simula kertoo.

Simula ennustaa alalle kovaa pudotuspeliä. Autoalan konsolidaatiokehitys eli yritysten yhdistyminen tulee jatkumaan, koska autoalalla suuruus on vahvuus. Seurauksena saattaa olla raju autoliikkeiden alasajo.

”On arvioitu, että kolmesta viiteen vuoden kuluttua Suomessa on vain muutamia uusien henkilöautojen kauppaa harjoittavia yhtiöitä.”

Autoalan pudotuspeli on kuitenkin Wetterin kasvun keskeinen ajuri.

Wetterin jo toteuttamien yrityskauppojen ansiosta yhtiö on kasvanut valtakunnalliseksi autoalan toimijaksi. Yhtiö uskoo, että sen valtakunnallinen läsnäolo tekee siitä kiinnostavan kumppanin maahantuojille.

Wetteri on ollut ahkera toimija yritysostoissa. Se on tehnyt useita merkittäviä yrityskauppoja viime aikoina.

Viime vuonna Wetteri hankki E. Hartikaisen autoliiketoiminnan, joka tuli osaksi yhtiötä maaliskuussa. Toinen kauppa, AutoPalin, toteutui kesäkuussa 2023. Vuoden 2023 lokakuussa Wetteri ilmoitti ostavansa Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan liiketoiminnan. Viime joulukuussa Wetteri osti Suvanto Trucks Oy:n 100-prosenttisella osakevaihdolla ja toteutti neljännen yrityskauppansa.

Kommentoi
Ylös
>