KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Hyödylliset vinkit toimiston ilmanlaadun ylläpitämiseen

Yhdeksän näppärää niksiä, joiden avulla ilmanlaatu pysyy erinomaisena.

kokous tapaaminen

Hyvä ilmanlaatu toimistossa on olennaisen tärkeää työntekijöiden hyvinvoinnin, terveyden ja tuottavuuden kannalta.

Jos ilmanlaatu toimistossa on huono, se voi aiheuttaa esimerkiksi väsymystä ja aivosumua. Ilmanlaadun ylläpitäminen pitää työntekijät terveenä ja tuotteliaina, mikä on työnantajan kannalta ainoastaan positiivista.

Tässä artikkelissa käsittelemme muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit parantaa ja ylläpitää toimistosi ilmanlaatua. 

Ilmanlaatua toimistossa ei välttämättä ajatella sen koommin, ennen kuin ilmanlaatu huononee ja alkaa aiheuttaa ongelmia terveydelle tai jaksamiselle. Hyvä uutinen on se, että toimiston raikasta ilmaa voi ylläpitää muutamilla hyödyllisillä nikseillä, joita ihan jokainen voi toteuttaa itse.

Alla esitellyt yhdeksän näppärää vinkkiä pitävät ilman raikkaana läpi vuoden, ja parasta kaikessa on se, etteivät ne maksa maltaita.

Säännöllinen ilmanvaihto

Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä ilmanlaadun parantamiseksi on säännöllinen ilmanvaihto. Avaa ikkunat ja ovet päivittäin vähintään 15 minuutiksi, mieluiten aamulla ja iltapäivällä. Tämä auttaa poistamaan sisäilman epäpuhtauksia ja tuo raikasta ulkoilmaa sisälle.

Ikkunat kannattaa avata hetkeksi myös talvella silloinkin, kun ulkona on pakkasta ja kylmää. Raikas tuulahdus on tervetullut toimistoilman raikastaja – eikä se maksa penniäkään.

Ilmankostuttimen käyttö

Ilmankostutin on erinomainen laite toimiston ilmanlaadun parantamiseen. Se auttaa ylläpitämään sopivaa ilmankosteutta, mikä on erityisen tärkeää talvikuukausina, jolloin sisäilma voi olla hyvin kuivaa. Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit löytää sopivat ilmankostuttimet toimistoon.

Ilmankostuttimen käytöllä on useita etuja. Niihin kuuluvat esimerkiksi seuraavat:

  • Vähentää staattista sähköä
  • Helpottaa hengitystä
  • Ehkäisee ihon ja silmien kuivumista
  • Vähentää pölyn leviämistä
  • Parantaa yleistä viihtyvyyttä

Ilmanpuhdistimien käyttö

Ilmanpuhdistimet ovat tehokkaita laitteita, jotka poistavat ilmasta epäpuhtauksia, kuten pölyä, siitepölyä ja muita allergeeneja. Valitse HEPA-suodattimella varustettu ilmanpuhdistin parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Voit löytää edulliset ja tehokkaat ilmanpuhdistimet myös Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Kasvien lisääminen toimistoon

Huonekasvit eivät ainoastaan paranna toimiston visuaalista ilmettä, vaan ne myös puhdistavat ilmaa luonnollisesti. Esimerkiksi nämä kasvit voi löytää paikallisista kasviliikkeistä ja ne puhdistavat ilmaa tehokkaasti:

  • Kultapalmu
  • Kirjorönsylilja
  • Viirivehka
  • Traakkipuu

Säännöllinen siivous

Säännöllinen ja perusteellinen siivous on avainasemassa hyvän ilmanlaadun ylläpitämisessä. Kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin asioihin:

  • Imuroi matot ja lattiat vähintään kahdesti viikossa HEPA-suodattimella varustetulla imurilla
  • Pyyhi pölyt säännöllisesti kostealla liinalla
  • Puhdista ilmanvaihtokanavat ja -ritilät säännöllisesti
  • Vaihda tai pese ilmansuodattimet säännöllisesti

Hyvät imurit, ilmansuodattimet ja muut puhdistusvälineet voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta kaikki samalla kertaa.

Kemikaalien ja VOC-yhdisteiden vähentäminen

Monet toimistotarvikkeet ja puhdistusaineet sisältävät haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC), jotka voivat heikentää ilmanlaatua. Voit vähentää näiden yhdisteiden määrää esimerkiksi käyttämällä ympäristöystävällisiä puhdistusaineita, välttämättä voimakkaita ilmanraikastimia ja säilyttämällä kemikaalit ja puhdistusaineet suljetuissa astioissa.

Lämpötilan ja ilmankosteuden säätely

Sopiva lämpötila ja ilmankosteus ovat tärkeitä tekijöitä hyvän ilmanlaadun ylläpitämisessä. Pyri pitämään toimiston lämpötila 20–23 asteessa a suhteellinen ilmankosteus 30–50 prosentissa. Tässä ilmankostutin voi olla erittäin hyödyllinen, erityisesti talvikuukausina.

Tupakoinnin kieltäminen

Kiellä tupakointi toimiston sisätiloissa ja sen välittömässä läheisyydessä. Tupakansavu sisältää lukuisia haitallisia yhdisteitä, jotka heikentävät merkittävästi ilmanlaatua. Kannattaa huomata, että myös ulkotakkeihin voi tarttua tupakansavua, joten takit tulisi säilyttää eteisessä tai niille tarkoitetulla alueella, ei toimistossa.

Ilmanlaadun seuranta

Hanki ilmanlaadun mittari, joka seuraa sisäilman laatua reaaliajassa. Mittari auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset ongelmat nopeasti ja ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin. 

Ilmanlaatumittarit voi myös tilata netistä, ja ne voi asettaa toimistoon sellaiseen paikkaan, josta jokainen voi helposti nähdä, millainen ilmanlaatu toimistossa on.

Kommentoi
Ylös
>