Sijoitusideat

Michael ”Big Short” Burryn osakesalkusta löytyvät nämä 10 yhtiötä

Finanssikriisin ennustaneen Michael Burryn osakesalkusta löytyy mielenkiintoinen yhdistelmä eri toimialojen yhtiöitä, joista useilla on vahva kilpailuetu.

Michael Burry Big Short sijoittaja Scion Capital

Kulttimaineeseen noussut Michael Burry on amerikkalainen sijoittaja ja hedgerahaston johtaja. Suurelle yleisölle Burry tuli tunnetuksi Big Short -nimisestä kirjasta ja ennen kaikkea samannimisestä elokuvasta vuodelta 2015. Elokuva kertoo tarinan sijoittajasta, joka haistaa Yhdysvaltain massiivisen finanssikriisiin johtaneen asuntokuplan ja sijoitti näkemyksensä puolesta yli miljardi dollaria.

Burry ei ole koulutukseltaan rahoitusammattilainen, vaan lääkäri. Hän on vastarannankiiski, joka ei tee sijoitussiirtojaan sopulilauman mukana. Hänen sijoitustyyliinsä kuuluu markkinoiden epäsuosiossa olevien aliarvostettujen sijoituskohteiden etsiminen ja vedonlyönti suosittuja trendejä vastaan.

Monien muiden huippurahastojenhoitajien tavoin Burry on arvosijoittaja, joka keskittyy lyhyen aikavälin markkinaliikkeiden sijasta fundamentteihin ja yritysten pitkän aikavälin näkymiin.

Burryn matka sijoituslegendaksi alkoi sijoitusfoorumilta, jossa hän julkaisi sijoitusideoita pienistä vähän tunnetuista yhtiöistä.

Suursijoittaja teki 2000-luvun alkupuolella oikean analyysin Yhdysvaltojen ylikuumentuneista asuntolainamarkkinoista, jotka sitten puhkesivat vuonna 2007 ja aiheuttivat finanssikriisin. Hän sijoitti ennen kuplan puhkeamista yli miljardi dollaria asuntojen hintojen laskun puolesta.

Myös teknologiakuplan puhjettua 2000-luvun vaihteessa Burryn hedgerahasto ylsi koviin tuottoihin myymällä lyhyeksi teknologiaosakkeita.

Burry tyhjensi osakesalkkunsa lähes kokonaan, nyt salkussa 10 osaketta

Markkinoita vastaan sijoittamista Burry on harrastanut myöhemminkin. Vuoden 2021 toukokuussa Burryn hedgerahasto sijoitti Teslan osakkeita vastaan yli 800 000 kappaletta Teslan myyntioptioilla.

Vuonna 2022 hän kertoi sijoittajille, että S&P 500 voi pudota yli 50 prosenttia seuraavien vuosien aikana, ja myi kaikki salkkunsa osakkeet.

Burryn aiemmasta Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle (SEC) tekemästään ilmoituksestaan kävi ilmi, että hänellä oli hallussaan vain yksi osake – yksityinen vankilaoperaattori GEO Group. Yhtiö ylläpitää vankiloita ja muita säilöönottolaitoksia Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa.

Viime vuonna Burryn sijoitusyhtiö näki markkinoiden näkymät yleisemminkin synkkinä. Hän löi vetoa S&P 500- ja Nasdaq-indeksejä vastaan ja teki löytöjä alueellisen pankkikatastrofin aikana.

Nyt tilanne on toinen.

Tämän vuoden alussa Burryn sijoitussalkussa oli 10 osaketta. Hän osti esimerkiksi vuoden 2023 viimeisellä vuosineljänneksellä muun muassa Amazonin ja Alphabetin osakkeita. Enää noita teknojättejä Burryn salkusta ei löydy.

Kuitenkin suurisijoittajalla on edelleen vain 10 osaketta salkussaan. Kun huomioidaan salkun koko, voidaan salkkua pitää vaatimattomasti hajautettuna. Burry uskaltaa ottaa näkemystä harvojen yhtiöiden puolesta.

Nimimerkillä Oliver sijoitussivustoa Make Money, Make Time ylläpitävä sijoitusneuvoja listaa viestipalvelu X:ssä Michael Burryn tämän hetken omistukset sekä niiden kasvuluvut ja arvostuskertoimet EV/Myynti-luvulla mitattuna.

Tässä ovat Burryn omistukset.

Alibaba 

Alibaba on Kiinan suurin verkkokauppayritys, joka tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja palveluita eri liiketoimintasektoreilta. Se toimii useilla alustoilla, kuten Taobao ja Tmall, ja yhdistää myyjät ja ostajat globaalisti.

Yhtiö hyödyntää teknologiaa ja laajaa verkostoa myyjiä ja ostajia, mikä mahdollistaa tehokkaan kaupankäynnin ja innovatiiviset ratkaisut. Laaja ekosysteemi, joka yhdistää verkkokaupan, maksupalvelut, logistiikan ja pilvipalvelut, antaa Alibaballe merkittävää skaalaetua.

Liikevaihdon kasvu: 3.88 %

EV/Myynti: 1.9x

Shift4Payments 

Shift4 Payments on yhdysvaltalainen maksuteknologioiden tarjoaja, joka tarjoaa integroidut maksuratkaisut erityisesti ravintola- ja vieraanvaraisuusaloille. Yhtiö keskittyy monikanavaiseen kasvuun, johon kuuluu maantieteellinen laajentuminen ja uusien markkinoiden hyödyntäminen.

Maksualusta kattaa kaiken maksuprosessoinnista aina analytiikkaan, tarjoten lisäarvoa asiakkaille monipuolisten toimintojen kautta. Shift4:n monipuolinen kasvustrategia, joka ei perustu pelkästään olemassa olevien asiakkaiden myyntiin, tekee siitä joustavamman markkinoiden muutoksille.

Liikevaihdon kasvu: 29.83 %

EV/Myynti: 2.7x

Molina Healthcare 

Molina Healthcare tarjoaa terveydenhuoltopalveluja erityisesti hallituksen tukemille väestöryhmille, kuten Medicaid- ja Medicare-asiakkaille. Yritys keskittyy kustannustehokkaisiin ratkaisuihin ja ennaltaehkäisevään hoitoon.

Yhtiön erityisosaaminen hallituksen tukemien ohjelmien parissa mahdollistaa räätälöityjen palveluiden tarjoamisen, mikä parantaa asiakastyytyväisyyttä. Keskittyminen matalampituloisen väestön terveyspalveluihin sekä tehokkuus palvelutuotannossa erottaa sen kilpailijoista.

Liikevaihdon kasvu: 17.46%

EV/Myynti: 0.5x

Baidu 

Kiinan johtava hakukone ja teknologiayritys tarjoaa internetiin liittyviä palveluja, kuten karttapalveluja ja pilvitallennusta. Baidu on myös merkittävä toimija tekoälyn alalla.

Baidulla on vahva brändi ja markkina-asema Kiinassa, jossa se hallitsee yli 85 prosenttia hakukonemarkkinoista. Yhtiön markkinajohtajuus hakukoneissa Kiinassa ja investoinnit tekoälyyn antavat sille vahvan aseman kotimarkkinoilla ja kasvumahdollisuuksia uusilla teknologia-alueilla.

Liikevaihdon kasvu: 0.37%

EV/Myynti: 1.7x

JD.com 

JD.com on johtava verkkokauppayritys Kiinassa, keskittyen tehokkaaseen toimitusketjuun ja logistiikkaan. Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman tuotteita sekä paikallisille että kansainvälisille brändeille.

Yhtiön innovatiivinen toimitusketjuratkaisu yhdistettynä teknologisiin palveluihin parantaa asiakaskokemusta ja kustannustehokkuutta. JD.comin oma logistiikkaverkosto mahdollistaa erittäin nopean ja luotettavan toimituksen, joka parantaa asiakaskokemusta ja erottaa sen muista toimijoista.

Liikevaihdon kasvu: 1.20%

EV/Myynti: 0.4x

Hudson Pacific Properties 

Kyseessä on kiinteistösijoitusyhtiö, joka keskittyy toimisto- ja mediakiinteistöihin erityisesti Yhdysvaltojen länsirannikolla.

Yrityksen kyky kehittää ja hallita kiinteistöjä tehokkaasti eri markkinoilla antaa sille kilpailuedun alalla. Hudsonin strateginen sijoittuminen teknologiakeskittymien läheisyyteen, kuten esimerkiksi Kalifornian Piilaakso, houkuttelee teknologiayrityksiä vuokralaisiksi.

Liikevaihdon kasvu: -11.84%

EV/Myynti: 6.7x

The Realreal 

The Realreal on luksustuotteiden jälleenmyyntialusta, joka keskittyy käytettyjen luksustuotteiden jälleenmyyntiin verkossa.

Yhtiön asiantunteva arviointi- ja autentikointiprosessi lisää asiakkaiden luottamusta ostoksiin. Realrealilla on luotettava aitoustarkastusprosessi ja brändillä vahva asema kierrätetyn luksusmuodin markkinassa.

Liikevaihdon kasvu: 10.76%

EV/Myynti: 1.3x

American Coastal 

American Coastal tarjoaa kattavia vakuutusratkaisuja erityisesti USA:n rannikkoalueilla. Se keskittyy riskinhallintaan ja asiakaspalveluun. Yhtiö on erittäin kannattava, sillä sen oman pääoman tuotto on lähes 70 prosenttia.

Yhtiön erikoistuminen rannikkoalueiden erityistarpeisiin mahdollistaa räätälöityjen vakuutusratkaisujen tarjoamisen. Syvällinen asiantuntemus ja paikallinen tuntemus rannikkoalueiden riskienhallinnasta antaa sille kilpailuedun perinteisiin vakuutusyhtiöihin nähden.

Liikevaihdon kasvu: -6.64%

EV/Myynti: 1.7x

Olaplex Holdings 

Olaplex on kauneusalan yritys, joka tunnetaan hiustenhoitotuotteistaan, erityisesti kemiallisesti käsitellyille hiuksille suunnatuista tuotteista.

Innovatiivinen tuotekehitys ja vahva brändi tekevät Olaplexista johtavan nimen hiustenhoitotuotteissa. Yhtiöllä on tieteellisesti kehitetyt ja patentoitua teknologiaa hyödyntävät tuotteet, jotka tarjoavat ainutlaatuisia ratkaisuja hiustenhoitoon.

Liikevaihdon kasvu: -4.85%

EV/Myynti: 3.9x

BioAtla 

Bioteknologiayritys BioAtla kehittää biologisia lääkkeitä syövän hoitoon. Sen erikoisuus on ehdollisesti aktiiviset biologiset lääkkeet (CAB). Yhtiö on vasta toimintansa alkuvaiheessa, eikä sillä ole vielä liikevaihtoa.

Ehdollisesti aktiiviset biologiset lääkkeet tai konditionaaliset biologiset lääkkeet ovat uuden sukupolven biologisia lääkeaineita, jotka on suunniteltu aktivoitumaan tietyissä olosuhteissa tai ympäristöissä, kuten syöpäkasvaimissa.

Vahva tutkimus- ja kehitystiimi sekä laaja immateriaalioikeusportfolio suojaavat yhtiön innovaatioita kilpailijoilta. BioAtlalla on innovatiivinen lähestymistapa syövän hoitoon ehdollisten biologisten lääkkeiden kautta, mikä voi johtaa paremmin kohdennettuihin ja tehokkaampiin hoitoihin.

Liikevaihdon kasvu: ei liikevaihtoa

EV/Myynti: 5.4x

Kommentoi
Ylös
>