Kasvuosakkeet

Administer tarjoaa kasvua kohtuullisilla arvostuskertoimilla – pankilta ostosuositus

Evli antaa edelleen Administerin osakkeille ostosuosituksen.

Helsingin pörssin First North -listalla noteerattu Administer Group on erikoistunut henkilöstö- ja talouspalveluihin. Se tarjoaa laajan valikoiman palveluja, kuten palkka- ja taloushallintoa, ohjelmistopalveluita, konsultointia sekä henkilöstövuokrausta.

Yhtiö on Suomen suurin palkkaulkoistuskumppani ja johtava asiantuntija harmaan talouden torjunnassa, palvellen yli 5 000 asiakasta, joihin kuuluu pk-yrityksiä, suuryrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita.

Konerni koostuu useista yhtiöistä, kuten palkkahallintopalveluja tarjoavasta Silta Oy:stä, tilitoimisto Administerista, asiantuntijatalo Econia Oy:stä ja ohjelmistoyhtiö EmCe Solution Partnerista.

Maaliskuussa 2024 yhtiö julkisti uudistetun strategiansa. Sen perustana ovat kannattava kasvu ja tehokas liiketoimintasynergioiden hyödyntäminen sekä asiakasrajapinnassa että sisäisissä prosesseissa.

”Strategia selkiyttää konsernina toimimista ja antaa raamit sekä kasvulle että toiminnan kehittämiselle”, Administerin toimitusjohtaja Kimmo Herranen tosi viimeisimmän tulosraportin yhteydessä.

Yrityskaupat rasittivat tulosta viime vuonna

Administer pyrkii varmistamaan kasvun Suomessa sekä valituilla markkinoilla Itämeren alueella. Tavoitteena on vahvistaa markkinajohtajuutta erityisesti henkilöstö- ja taloushallintopalveluissa. Yhtiön tavoitteena on myös löytää sisäisiä synergioita eri liiketoimintojen välillä.

Vuonna 2023 Administerin liikevaihto kasvoi merkittävästi, lähes 44 prosenttia edellisvuodesta – vaikkakin yhtiö teki -3,0 miljoonan euron liiketappion.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihto laski 3,1 prosenttia vertailukaudesta. Tulosta rasittivat erityisesti yrityskaupat.

Administer toteutti kolme yrityskauppaa viime vuoden aikana. Yrityskaupoista syntyneet liikearvon poistot rasittivat liikevoittoa yhteensä 4,0 miljoonalla eurolla. Lisäksi henkilöstökulut olivat nousivat edellisvuoden 35 miljoonasta eurosta yli 55 miljoonaan euroon. Henkilöstökulujen kasvu johtui pääasiassa yrityskaupoista sekä palkkainflaatiosta.

Kasvutavoitteet korkealla

Administer Groupin pitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa 100 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2026 mennessä, ja se pyrkii jakamaan vuosittain vähintään 30 prosenttia liikearvopoistoilla oikaistusta tuloksesta osinkoina.

Tälle vuodelle yhtiö tavoittelee kasvuinvestointien jatkamista sekä orgaanista ja epäorgaanista kasvua vuonna 2024. Administer arvioi liikevaihdon olevan 76–81 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaalin olevan 6 – 9 prosenttia vuonna 2024. Viime vuonna liikevaihto oli 76 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaali 3,8 prosenttia.

Evlin analyytikko Jerker Salokivi arvioi pankin aamukatsauksessa, että pörssilistautumisen alkutaipaleen haasteiden jälkeen Administer on pystynyt hyvään kannattavuusparannukseen vuoden 2024–2026 strategisen kauden kahdella ensimmäisellä vuosineljänneksellä, pääosin elokuussa 2023 aloitetun kustannussäästöohjelman tukemana.

Yhtiön strategiset tavoitteet ovat kuitenkin numeroiden valossa haastavat, Salokivi toteaa.

”Vaikka vuoden 2024 käyttökatemarginaalin ohjeistus 6–9 prosenttia (H1 24: 9,5 prosenttia) vaikuttaa realistiselta, pidämme marginaalin kasvattamista 15 prosenttia vuoteen 2026 mennessä haastavana. Tämän saavuttaminen vaatisi näkemyksemme mukaan toiminnan keskittämistä korkeakatteisempiin palveluihin sekä kysynnän merkittävää elpymistä.”

Arvostuskertoimet verrokkien alapuolella

Administerin osakkeen arvostuskertoimet ovat kuitenkin siedettävän alhaiset.

Evlin ennusteiden mukaan Administerin vuoden 2024 liikearvopoistoilla oikaistu EV/EBIT-kerroin on 10,5x ja P/E-luku 11,4x, mikä on verrokkeihin verrattuna alhainen.

”DCF-mallimme tukee maltillista arvostusta ja pidämme pitkän aikavälin potentiaalia merkittävänä, yhtiön yltäessä tavoitteisiinsa”, Salokivi toteaa.

Evli säilyttää Administerin 3,0 euron tavoitehinnan ja ostosuosituksen. Osakkeen viimeisin kurssinoteeraus on noin 2,6 euroa.

Kommentoi
Ylös
>