Kryptot

Toistaako historia itseään? Heinäkuu on ollut bitcoin-sijoittajille tuottoisa kuukausi

Historiallisesti heinäkuu on ollut tuottoisa kuukausi Bitcoinille. Oma vaikutuksensa tuottoihin saattaa tuoda kuitenkin konkurssiyhtiö Mt. Gox.

Bitcoinin hinta on sahaillut kuluvan vuoden helmikuusta lähtien 60 000 – 70 000 dollarin välillä. Jotkut kryptoasiantuntijat kuitenkin uskovat, että heinäkuussa kryptovaluutta voisi vihdoin saada lisää tulta purjeisiinsa.

Syynä tähän saattaa olla bitcoinin hintaan liittyvä kausivaihtelu. Näin arvioi kryptosivusto CoinDesk.

Kryptovaluutan aiempaa trendiomaista nousua ovat CoinDesk-sivuston mukaan painaneet alaspäin miljardimyynnit, tuleva myyntipaine, ulosvirtaukset pörssinoteeratuista rahastoista (ETF) ja hyvin negatiivinen tunnelma yksityissijoittajien keskuudessa.

Heinäkuu saattaa näyttää kuitenkin toisenlaiselta.

Kuukauden ensimmäisenä päivänä yhdysvaltalaisiin listattuihin ETF-rahastoihin kirjattiin lähes 130 miljoonan dollarin pääomien sisäänvirtaukset, mikä on korkein arvo sitten kesäkuun alun jälkeen.

Mikäli historia toistaa itseään, on heinäkuu ollut bitcoinin kannalta tuottoisa kuukausi.

”Bitcoinin mediaanituotto on 9,6 prosenttia heinäkuussa, ja sillä on taipumus toipua voimakkaasti, erityisesti negatiivisen kesäkuun (-9,85 %) jälkeen”, singaporelainen QCP Capital huomautti Telegram-lähetyksessä maanantaina.

Myös kryptovälittäjä Coinbasen analyytikot David Duong ja David Han huomasivat saman historiallisen kausivaihtelun.

”Positiivinen kausivaihtelu heinäkuussa ja parantunut likviditeetti voivat tukea markkinoita”, analyytikot kertoivat perjantain Coinbasen viikkoraportissa.

Coinbasen analyytikoiden mukaan positiivinen kausivaihtelu voi olla merkityksellistä heinäkuussa, sillä sekä bitcoin että Ether näyttävät historiallisesti pärjäävän tässä kuussa paremmin.

Analyytikoiden mukaan likviditeetti voi parantua sen jälkeen, kun bitcoinin ja Etherin päivittäiset keskimääräiset volyymit globaaleissa pörsseissä laskivat 16,7 prosenttia toukokuun ja kesäkuun välillä 90 miljardista dollarista 75 miljardiin dollariin.

Bitcoin voi kuitenkin kohdata myyntipuolen paineita tässä kuussa, koska konkurssiin ajautuneen kryptopörssi Mt. Goxin velkojille aloitetaan Bitcoin- ja Bitcoin-käteisen takaisinmaksut. JPMorganin analyytikoiden mukaan näiden velkojien odotetaan myyvän osan bitcoin-saatavistaan, mikä aluksi aiheuttaa paineita markkinoille, mutta mahdollistaa elpymisen elokuussa.

Mt. Gox aloitti toimintansa vuonna 2010, mutta jo seuraavana hakkerit varastivat pörssistä suuren määrän Bitcoineja, mikä johti lopulta pörssin konkurssiin vuonna 2014. Mt. Gox palauttaa käyttäjille yhdeksän miljardin dollarin arvosta Bitcoinia heinäkuusta alkaen.

CoinDeskin mukaan viime vuosikymmenen aikana bitcoin on vahvistunut keskimäärin yli 11 prosenttia heinäkuussa, ja seitsemänä kuukautena 10:stä on heinäkuun tuotto ollut positiivinen.

Kryptorahasto Matrixport kertoo puolestaan vuoden 2023 raportissa, että heinäkuun tuotot vuosina 2019-2022 ovat olleet noin 27 prosenttia, 20 prosenttia ja 24 prosenttia.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>