KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Onko Microsoft ostolappu? Näin kertoo tekoäly

Microsoft on analyytikoiden suosikki. Myös tekoälysovellus Danelfin näkee Microsoftin mittarit suotuisassa asennossa.

Microsoft teknojätit

Microsoftin osake on ollut yksi viime kuukausien suuria pörssimenestyjä. Osake on kivunnut vuodessa 33 prosenttia. Pitemmällä ajalla viiden vuoden aikana osake on noussut 233 prosenttia.

Yhtiö on 3,3 biljoonan dollarin markkina-arvollaan maailman arvokkain yhtiö. Hetken aikaa Nvidia oli Microsoftia arvokkaampi. Tekoälybuumi ja Microsoftin kasvava pilviliiketoiminta ovat siivittäneet megayhtiön kasvua.

Analyytikoiden usko Microsoftiin on vankkumaton. Yhtiötä seuraavista 35 analyytikosta 34 antaa osakkeelle ostosuosituksen. Osakkeen keskimääräinen tavoitehinta on 500 dollaria, mikä tarkoittaisi 12 prosentin nousupotentiaalia nykykurssiin nähden.

Yhtiön liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 17 prosenttia vertailukaudesta lähes 62 miljardiin dollariin, mikä ylitti analyytikoiden noin 61 miljardin dollarin konsensusodotuksen. Osakekohtainen tulos nousi 20 prosenttia 2,9 dollariin, mikä ylitti odotetun 2,8 dollarin tuloksen.

Microsoft on sijoittanut miljardeja dollareita tekoälyyn pyrkiessään vauhdittamaan kasvuaan erityisesti pilvipalveluissaan, jotka kasvoivat yli 20 prosenttia vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä vuoden takaisesta.

”Microsoft Copilot luo uuden aikakauden tekoälytransformaatiolle ja parantaa liiketoiminnan tuloksia kaikissa rooleissa ja kaikilla toimialoilla”, Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella sanoi lausunnossaan.

Pilvipalvelumenestyksen lisäksi Microsoft on osoittanut kykynsä monipuolistaa tulovirtojaan.

Henkilökohtaisten tietokoneiden segmentti kasvoi viimeisimmällä vuosineljänneksellä 17 prosenttia vertailukaudesta ja saavutti 15,6 miljardin dollarin liikevaihdon. Tämä vahvistaa yhtiön taloudellista asemaa ja suojaa sitä mahdollisilta suhdannevaihteluilta.

Tekoälysovellus antaa Microsoftille täydet pisteet

Jos analyytikot uskovat Microsoftin kasvutarinaan, niin miten yhtiöön näkee tekoäly?

Danelfin on tekoälyn avulla toimiva osakkeiden analyysijärjestelmä. Sovellus auttaa sijoittajia valitsemaan osakkeita, optimoimaan sijoitussalkkuaan ja tekemään laajaan tietomäärään perustuvia sijoituspäätöksiä.

Microsoftin pistemäärä Danelfinin sovelluksella on maksimi 10/10, mikä tarkoittaa vahvaa ostosuositusta. Danelfinin tekoälyn konaisanalyysin mukaan sillä on +10,58 prosentin todennäköisyysetu lyödä koko USA:n S&P500 -osakeindeksi seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Kuva: Danelfin.

Tämä etu lasketaan kaikkien yhdysvaltalaisten osakkeiden keskimääräisen todennäköisyyden (34,29 %) ja MSFT:n todennäköisyyden (44,87 %) erotuksena.

Microsoftin tekoälyyn perustuva Danelfinin kokonaisanalyysi perustuu 34:ään mittariin, jotka kattavat fundamenttianalyysin, teknisen analyysin ja markkinoiden tunnelmat eli sentimenttimittarit. Analyysin perusteella näillä alfasignaaleilla on ollut suurin vaikutus osakkeen kehitykseen viimeisten 12 kuukauden aikana. Alfasignaalit selittävät siis Microsoftin todennäköisyysedun.                  

Microsoftin fundamentteihin perustuva Fundamental Score on 9/10, koska pelkän fundamenttianalyysin mukaan sillä on +7,79 prosentin todennäköisyysetu voittaa markkinat seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Microsoftin tekninen pistemäärä on 9/10, koska pelkän teknisen analyysin mukaan sillä on +7,25 prosentin todennäköisyysetu ylittää markkinat seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Microsoftin markkinatunnelmiin perustuva Sentiment Score on 9/10, koska pelkän sentimenttianalyysin mukaan sillä on +5,02 prosentin todennäköisyysetu lyödä markkinat seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Mikä on sijoittajan avuksi rakennettu tekoälysovellus Danelfin?

Danelfin on osakkeiden ja pörssinoteerattujen indeksirahastojen analyysijärjestelmä, joka perustuu selitettävään tekoälyyn. Se arvioi osakkeita ja ETF-rahastoja helposti ymmärrettävällä globaalilla tekoälypistemäärällä. Mitä korkeampi pistemäärä on, sitä suurempi on todennäköisyys voittaa markkinat seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Selitettävyys tarkoittaa sitä, että Danelfinin tekoäly ei ole mikään musta laatikko, vaan käyttäjä pystyy näkemään, millä perusteilla sovellus antaa osakkeelle tai rahastolle pisteet.

Sovelluksen ennustekykyä on tietysti myös testattu käytännössä. Danelfin rakensi sijoitusstrategian Yhdysvalloissa noteeratuille osakkeille käyttäen Danelfin AI Scorea havainnollistamaan tekoälyn ennustuskykyä.

Tekoälyn avulla toteutettu Danelfin Best Stocks -strategia tuotti 3. tammikuuta 2017 ja 30. joulukuuta 2022 välisenä aikana +158 prosentin tuoton verrattuna S&P 500:n tuottoon, joka oli vain +70 prosenttia samana ajanjaksona.

Danelfin analysoi kaikkia yhdysvaltalaisia osakkeita ja STOXX Europe 600 -osakkeita sekä yhdysvaltalaisia ETF-rahastoja. Sovelluksen tekoäly muuntaa satoja monimutkaisia osakkeiden/ETF:ien indikaattoreita ja tuhansia osakkeiden/ETF:ien ominaisuuksia arvioidakseen osakkeita ja ETF:iä helposti ymmärrettävällä AI Score -pistemäärällä.

Miten AI Score toimii?

AI Score arvioi osakkeet ja ETF:t sen mukaan, kuinka todennäköisesti ne voittavat markkinat seuraavien kolmen kuukauden aikana. Yhdysvalloissa listattujen osakkeiden ja ETF:ien vertailuindeksi on S&P 500 TR -indeksi ja eurooppalaisten osakkeiden osalta STOXX Europe 600 -indeksi.

Osakkeilla ja ETF-rahastoilla, joilla on korkeimmat AI-pisteet (7-10), on suurempi todennäköisyys päihittää markkinat, kun taas osakkeilla ja ETF-rahastoilla, joilla on alhaisimmat AI-pisteet (1-3), on pienempi todennäköisyys.

Danelfin AI Scores muunnetaan lyhytaikaisia kolmen kuukauden sijoitusaikoja koskeviksi luokituksiksi/signaaleiksi, kuten alla näkyy. Osakkeen tai ETF:n AI Score -arvon alapuolella on aina vastaava luokitus.

Sovellusta käyttävän sijoittajan on tärkeä tiedostaa tärkeä rajoitus: tekoäly laskee todennäköisyyksiä, ei varmuuksia. Tekoälypisteitä ja luokituksia/signaaleja tulisi käyttää hyödyllisinä mutta ei erehtymättöminä tietoina, jotka täydentävät sijoittajan omaa sijoituspäätösprosessia.

AI Score mittaa todennäköisyyksiä lukemattomien eri mittarien avulla. Nämä mittarit luokitellaan kolmeen ryhmään: fundamentit, tekniset indikaattorit ja sentimentti-indikaattorit.

Kommentoi
Ylös
>