Tiedotteet

Microsoft palkitsi digitalisaation edistämiseen keskittyvän pörssiyhtiö Innofactorin uudenlaisesta lisäarvoratkaisusta

Microsoft palkitsi Innofactorin Breakthrough Business case 2024 -kumppanina Suomessa.

Saatu tunnustus koskee erityisesti Innofactorin ja Tampereen kaupungin yhteistyötä. Valinta on osoitus Innofactorin osaamisesta Microsoft-ekosysteemissä.

Innofactor on toteuttanut vuosien 2021–2024 aikana Tampereelle useita merkittäviä kehityshankkeita, jotka tukevat kaupungin strategiaa mahdollistaen älykkäät palveluinnovaatiot kaupungin asukkaille ja yrityksille sekä tehokkaan ja mielekkään työn palvelualueilla ja sujuvan yhteistyön niiden välillä.

Helsingin pörssissä noteerattu Innofactor on johtava yksityisen ja julkisen sektorin modernin digitaalisen organisaation edistäjä Pohjoismaissa noin 1 000 asiakkaalleen. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta, ja yhtiössä työskentelee noin 600 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

Yhteistyön aikana Innofactor on soveltanut kokemustaan modulaaristen liiketoiminta-alustojen kehittämisestä uudella tavalla kunta- ja kaupunkikontekstissa. Tampereelle toteutettu Microsoft Dynamics 365- ja Power Platform -ratkaisuihin perustuva kaupunkidata- ja palvelualusta on mittakaavassaan ainutlaatuinen Suomessa ja Pohjoismaissa.

”Vuoden Breakthrough Business case -kategoriassa palkitsemme kumppanin, joka on osoittanut erityistä innovatiivisuutta ja kykyä luoda uudenlaisia, lisäarvoa tuottavia läpimurtoratkaisuja asiakkailleen. Innofactorin Tampereen kaupungille kehittämä kaupunkidata- ja palvelualusta on tästä erinomainen esimerkki”, toteaa Tarja Jernström, Microsoft Oy:n kumppaniliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Modulaarinen kaupunkidata- ja palvelualusta tukee Tampereen strategiaa

Tampereelle usean kehityshankkeen tuloksena toteutettu modulaarinen kaupunkidata- ja palvelualusta perustuu Innofactor SmartCity Platform -alustakonseptiin. Se mahdollistaa mielekkään kaupunkityön ja älykkäät hyvin toimivat tulevaisuuden palvelut kaupungin asukkaille ja yrityksille.

Tampereelle toteutettu ratkaisukokonaisuus skaalautuu tehokkaasti kaupungin eri palvelualueiden ja organisaatioiden toimintaprosesseihin mahdollistaen yhteisen datan hyödyntämisen sekä palveluiden integraatiot täysin uudessa mittakaavassa. Se tukee konkreettisesti Tampereen kasvua ja strategiaa, jolla kehitetään hyvinvoivaa, turvallista, yhdenvertaista, osallistavaa, ekologista, kestävää, vetovoimaista ja elävää Tamperetta.

”Haluan kiittää Microsoftia valinnastamme Breakthrough Business case 2024 -kumppaniksi. Tämä on osoitus Innofactorin laaja-alaisesta osaamisesta Microsoft-ekosysteemissä sekä kyvystämme innovoida yhdessä asiakkaiden kanssa toimivamman maailman puolesta. Toteutimme Tampereen strategiaa tehokkaasti edistävän kaupunkidata- ja palvelualustan soveltaen kokemustamme modulaaristen liiketoiminta-alustojen kehittämisestä uudella tavalla kunta- ja kaupunkikontekstissa”, kertoo toteaa Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio.

Ensio näkee merkittävää kasvupotentiaalia Suomen ja Pohjoismaiden tasolla Innofactor SmartCity Platform -alustakonseptille.

Hankkeen tavoitteita saavutettu vuoden etuajassa

Yhteistyön alkaessa tunnistettiin digitalisaatiohaasteita, joiden ratkaisemiseen hankkeen edetessä on keskitytty yhteisen vision ohjaamana.

”Projektia käynnistäessämme loimme vision vuodelle 2025. Nyt elämme vuotta 2024 ja olemme saavuttaneet valtaosan asetetuista tavoitteista noin vuoden etuajassa”, kertoo Tampereen kaupungin tietohallintopäällikkö Kimmo Kouhi.

Kaikilla organisaatioilla on erilainen lähtötilanne. Innofactorin asiantuntijat ovat kuitenkin tunnistaneet tavanomaisia digitalisaatiohankkeisiin liittyviä haasteita eri organisaatioiden kanssa työskennellessään niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla.

”Nykyiset järjestelmät ovat pistemäisiä ja yhteensopimattomia, data on siiloissa eri puolilla organisaatiota, yksiköiden sisällä ja niiden välillä tehdään usein päällekkäistä työtä. Lisäksi kuntalaiset sekä yritykset joutuvat asioimaan niin sanotusti usealla luukulla”, digitalisaatiohaasteita summaa Innofactorin Business Solutions -yksikön liiketoimintajohtaja Jyrki Vepsäläinen

Vepsäläisen mukaan Innofactorin ja Tampereen yhteistyö on osoittanut, että näitä digitalisaatiohaasteita ratkaisemaan kehitetty Innofactor SmartCity Platform -alustakonsepti skaalautuu tehokkaasti kaupungin eri toimialueiden tarpeisiin ja mahdollistaa yhteisen datan hyödyntämisen yhä uusissa asukkaita ja yrityksiä hyödyttävissä palveluissa.

Innofactorin ja Tampereen kaupungin yhteistyöstä sekä Innofactor SmartCity Platform -alustakonseptista voi lukea lisää Innofactorin verkkosivuilla.

Kommentoi
Ylös
>