Investors Housen IR-sivut

Investors House nostaa tulosohjeistustaan

Investors House antaa positiivisen tulosvaroituksen ja muuttaa ohjeistustaan vuodelle 2024.

Uudessa ohjeistuksessaan Investors House arvioi vuoden 2024 tuloksen olevan merkittävästi parempi kuin vuoden 2023 tulos. Aiemmin yhtiö oli arvioinut vuoden 2024 tuloksen olevan samalla tasolla kuin vuoden 2023 tulos.

’’Tulosvaroitus on seurausta hyvin sujuneesta alkuvuodesta sekä erityisesti 28.3.2024 ja 25.6.2024 tiedotetuista kaupoista. Näistä ensimmäisellä Investors House hankki enemmistön Apitare Oy:stä (Kukkulan I-vaihe) ja toisella myi 1/3 osuutensa Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy:stä (II- ja III-vaiheet)”, toimitusjohtaja Petri Roininen kertoo.

Roinisen mukaan Investors Housen yhtenä strategisena tavoitteena on sellainen kannattavuuskehitys, että osakekohtaiset osingot voivat kasvaa. Nyt julkistettu tieto tukee tätä strategista tavoitetta sekä välitavoitetta osinkoaristokraatin asemasta keväällä 2025.

Investors Housen hallitus on vahvistanut yhtiön strategiset tavoitteet vuosille 2024-2027. Yhtiö tavoittelee kannattavuutta, jossa yhtiön vuosittainen osakekohtainen osinko voi kasvaa kuten se on tehnyt vuodesta 2015 alkaen.

Yhtiö pyrkii yli ajan ja suhdanteiden tuottamaan 10 prosentin vuotuisen tuoton omalle pääomalle. Tässä yhtiö on onnistunut toimialan haastavina vuosina 2022-2023. Viime vuonna oman pääoman tuotto oli 10,5 prosenttia.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä tammi-maaliskuussa Investors Housen liikevaihto laski hieman 1,64 miljoonaan euroon vertailukauden 1,66 miljoonasta eurosta. Yhtiön tuotot muodostuvat suuremmilta osin jatkuvista, sopimusperusteisista tuotoista. Näitä ovat kiinteistöt -segmentillä vuokratuotot sekä palveluliiketoiminnassa hallinnointi ja manageerauspalkkiot. Jatkuvat tuotot tuovat ennustettavuutta yhtiön liiketoimintaan.

Yhtiön ensimmäisen kvartaalin tulos sen sijaan nousi positiiviseksi 0,8 miljoonaan euroon, kun se oli ollut vuotta aiemmin tappiollinen -0,2 miljoonaa euroa.

Kommentoi
Ylös
>