Kasvuosakkeet

Hurjasti kasvava Kempower luottaa täyssähkörekkojen pikalatausmarkkinoihin

Kempower uskoo, että täyssähkörekkojen pikalatauksesta muodostuu sen ratkaisujen syömähammas.

Kempower on ollut viimeisen vuoden ajanjaksolla Helsingin pörssin kovin menestyjä yhtiön markkina-arvon kehityksellä mitattuna. Osake on kivunnut peräti 198 prosenttia.

Kurssinousun taustalla on paitsi kovat odotukset yhtiön kasvusta myös vahvat toteutuneet tunnusluvut.

Kempowerin ensimmäisen vuosineljänneksen 2023 tilauskanta nousi peräti 124 miljoonaan euroon edellisvuoden 29 miljoonasta eurosta. Tilauskertymä nousi 27 miljoonasta eurosta 61 miljoonaan euroon.

Liikevaihto kasvoi peräti 385 prosenttia 56 miljoonaan euroon edellisvuoden 11,5 miljoonasta eurosta.

Operatiivinen liiketulos kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 6,9 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli tappiollinen -1,0 miljoonaa euroa.

Kempower on jatkanut myyntiverkostonsa laajentamista ja vahvistamista.

”Henkilöautojen latauksessa saimme yli 5 miljoonan euron tilauksen isolta asiakkaalta Isosta Britanniasta. Lisäksi käynnistimme pilotin Euroopan johtaviin latauspisteoperaattoreihin kuuluvan Allegon kanssa. Solmimme myös laajan, 32 maata sekä Euroopassa että Afrikassa kattavan sopimuksen TSG:n kanssa, joka on Euroopan johtava kestävän liikenteen teknisten ratkaisujen toimittaja”, kertoi tammi-maaliskuun tulosraportin yhteydessä Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Teknologinen etumatka hyötyajoneuvojen latausmarkkinoilla

Ensimmäisellä neljänneksellä yhtiö saavutti merkittävän virstanpylvään myös hyötyajoneuvojen latauksessa, kun Pohjoismaiden suurin sähköbussivarikko käynnistyi Tanskassa Aalborgin kaupungissa. Uusinta tekniikkaa edustavalla varikolla on Kempowerin pikalaturit, jotka pystyvät palvelemaan jopa 100 sähköbussia.

Aalborgin latausvarikko on osoitus Kempowerin teknologisesta johtajuudesta hyötyajoneuvojen tasavirtalatausmarkkinoilla, Ristimäki hehkuttaa. Yhtiö on nyt valittu Pohjoismaiden suurimman sähköbussivarikon toimittajaksi kahtena perättäisenä vuotena.

Lisäksi Kempower sai uuden tilauksen Scanialta, mikä myös vahvistaa Kempowerin vahvaa asemaa hyötyajoneuvojen pikalatausteknologian markkinoilla.

Ensimmäisellä neljänneksellä Kempower päätti Pohjois-Amerikan toimintojen ja tuotantolaitoksen perustamisesta Durhamiin, Pohjois-Carolinaan. Ristimäen mukaan investoinnin suunniteltu arvo on noin 40 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria seuraavien viiden vuoden aikana. Uudella sähköautojen latureita
valmistavalla tuotantolaitoksella on yli 14 000 neliömetriä tilaa yhtiön toiminnoille.

Uudet taloudelliset tavoitteet

Kaikki tämä positiivinen kehitys on saanut yhtiön johdon tarkastelemaan tilannetta uusiksi.

Kempower päätti asettaa uudet taloudelliset tavoitteet, tarkentaa Euroopan ja Pohjois-Amerikan tasavirtalatausmarkkinoiden ennustetta ja päivittää yhtiön kasvustrategiaa.

Kempowerin uudet taloudelliset tavoitteet tähtäävät 750 miljoonan euron liikevaihtoon keskipitkällä aikavälillä vuosina 2026–2028. Kannattavuustavoitteeksi Kempower on asettanut 10–15 prosentin operatiivisen liiketulosmarginaaliin saavuttamisen keskipitkällä aikavälillä. Pitkällä aikavälillä yhtiön tavoitteena on vähintään 15 prosentin operatiivinen liiketulosmarginaali.  

Osinkoja yhtiö ei aio maksaa lyhyellä aikavälillä, vaan panostaa nyt täysillä kasvuun.

Kempowerin liikevaihdon kasvu markkinoittain. Kasvu Pohjois-Amerikassa ja Euroopan ulkopuolella on vasta alkamassa. Kuva Kempower Oyj.

Tasavirtalatausmarkkinoiden kasvu odotettua nopeampaa

Kempowerin uudet taloudelliset tavoitteet on asetettu yhtiön tarkennetun pitkän aikavälin markkinanäkymän ja päivitetyn kasvustrategian pohjalta.

Kempower ennustaa Euroopan ja Pohjois-Amerikan tasavirtalatausmarkkinan kasvavan noin 14 miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö tavoittelee asemaa viiden suurimman yrityksen joukossa Euroopan ja Pohjois-Amerikan tasavirtalatausmarkkinoilla vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö kehittää liiketoimintaa myös uusilla maantieteellisillä markkinoilla.  

”Arvioimme, että tasavirtalatausmarkkinan kasvu on tulevina vuosina Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa nopeampaa mitä aiemmin odotimme. Tavoitteenamme on olla yksi vahvimmista pikalatausteknologian tarjoajista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä. Kempowerin teknologia on jo todistanut toimivuutensa markkinoilla ja tiimi on valmis kehittämään palveluitamme edelleen asiakaskokemuksen parantamiseksi,” toteaa Ristimäki.  

Päivitetyn markkinanäkymän mukaan täyssähkörekkojen pikalatauksesta muotoutuu Kempowerin merkittävin käyttökohde.

Yhtiö ennustaa Euroopan ja Pohjois-Amerikan tasavirtalatausmarkkinan jakautuvan lähes tasan julkisen latauksen ja kaupallisten ajoneuvojen latauksen kesken vuoteen 2030 mennessä. Kempower ennustaa, että vuoteen 2030 mennessä Euroopan tasavirtalatausmarkkina kasvaa noin 7,6 miljardiin euroon ja Pohjois-Amerikan tasavirtalatausmarkkina kasvaa noin 6,5 miljardiin euroon.  

Rekkojen latausmarkkinoista Kempowerin valttikortti

Tasavirtalatauksen eri käyttökohteista Kempower ennustaa rekkojen latauksen lähtevän nopeasti liikkeelle ja kehittyvän merkittävimmäksi käyttökohteeksi vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö arvioi hyötyajoneuvojen tasavirtalatausmarkkinan kasvavan noin 9,1 miljardiin euroon Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä. 

Kempowerin Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkina-arvio sisältää vain tasavirtalatauslaitteet, mutta myös palveluliiketoiminnalla on pitkällä aikavälillä tärkeä rooli Kempowerin liiketoiminnassa. 

Päivitetyn kasvustrategian mukaan Kempower tavoittelee asemaa viiden suurimman yrityksen joukossa Euroopan ja Pohjois-Amerikan tasavirtalatausmarkkinoilla vuoteen 2030 mennessä.

Yhtiö keskittyy jatkossakin yksityisautojen, kaupallisten ajoneuvojen kuten rekkojen ja bussien, sekä työkoneiden tasavirtalatausteknologian ja -palveluiden kehittämiseen. Kempowerin latausratkaisut ovat joustavia ja yhtiö pystyy teknologiallaan palvelemaan kaikkia edellä mainittuja käyttökohteita.  

”Haluamme saavuttaa vahvan aseman tasavirtalatausmarkkinassa vuoteen 2030 mennessä. Kehitämme palvelujamme latureiden koko elinkaaren ajalle rakentaaksemme kestäviä asiakassuhteita ja toistuvaa liikevaihtoa. Palveluliiketoiminnan ja Kempower ChargEyen kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa tulee olemaan merkittävässä roolissa Kempowerin latureiden käytön lisääntyessä,” Ristimäki sanoo. 

Kommentoi
Ylös
>