Ovaro Kiinteistösijoituksen IR-sivut

Ovaro panostaa yhä vahvemmin strategisesti tärkeään Kukkula-hankkeeseen

Ovaro ostaa yrityskaupalla Jyväskylän Kukkulan kiinteistö- ja aluekehityshankkeet.

Toimitusjohtaja Marko Huttunen esitteli Ovaron tulosta pääkonttorissa Pasilan Triplassa 10.5.2024. Hän on johtanut yhtiötä helmikuusta 2020. Tuolloin Ovarolla oli noin 1 300 asuntoa. Nyt niitä on alle 200. Kuva: Henri Elo

Kiinteistökehittäjä Ovaro on ostanut 25. kesäkuuta toteutetulla kaupalla Investors House Oyj:ltä kolmasosan Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy:n (JKK) osakekannasta sekä solminut Royal House Oy:n kanssa esisopimuksen kolmasosasta JKK:n osakekannan ostamisesta. Esisopimuksen mukainen kauppa tehdään, kun Ovaro saa järjesteltyä kaupan rahoituksen ja kuitenkin viimeistään kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kauppahinta Investors Houselta tänään ostetusta osuudesta on 5,0 miljoonaa euroa ja esisopimuksen mukainen kauppahinta Royal Houselta ostettavasta osuudesta on samoin 5,0 miljoonaa euroa.

Lisäksi Ovaro huolehtii JKK:n yhteismäärältään noin 6,0 miljoonan euron pääomalainojen takaisinmaksut Investors Houselle ja Royal Houselle vuoden 2024 loppuun mennessä.

Ovaro omistaa entuudestaan kolmasosan JKK:n osakekannasta, joten nyt toteutetun kaupan ja myöhemmin esisopimuksen mukaisesti toteutettavan kaupan jälkeen Ovaro omistaa JKK:n kokonaisuudessaan.

Kukkula-hanke on Ovarolle tärkeä monella tavalla

Jyväskylän Kukkula-alueesta on muodostumassa uusi, moderni kaupunginosa Jyväskylän keskustan tuntumaan seuraavien 10-15 vuoden aikana. Alueelle suunnitellaan asuntoja lähes 3 000 asukkaalle sekä palveluja ja työpaikkoja. Hankkeen kokonaisinvestointi on arviolta 300 miljoonaa euroa.

Kukkula-hanke on Ovarolle tärkeä paitsi vuokratuottojen myös hankekehityksen ja siihen liittyvien tuottojen näkökulmasta. Yhtiön johdon mukaan Kukkula-hanketta tukevat isot fundamentit, kuten terveydenhuollon kokonaisuus alueella sekä hyvä ja keskeinen sijainti asuinrakentamiseen.

Kukkula-kaupunkikehityshanke Jyväskylässä yhdessä on keskeinen osa Ovaro Kiinteistösijoituksen strategiaa ja arvioitua tuloksenmuodostusta lähivuosina. Kuva: Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj.

JKK:n omistaa Jyväskylän Kukkulalla sijaitsevan noin 23 000 neliömetrin rakennuskannan maa-alueineen sekä myöhemmin hankittavan niin kutsutun Kukkulan III-vaiheeseen liittyvät kaavoitettavat maa-alueet.

JKK on parhaillaan kaavoittamassa alueelle noin 80 000-90 000 kerrosneliömetriä uutta rakennusoikeutta pääasiassa asumisen käyttötarkoikseen.

Lisäksi Ovaron 100 prosenttiseen omistukseen siirtyy hankekehitys- ja rakennuttamistoiminta sekä Kukkulalla että muualla Suomessa, eli liiketoiminnan, jota oli kaavailtu yhteisen omistetun rakennuttamisyhtiön toiminnaksi. Hankekehitys- ja rakennuttamistoiminta organisoidaan Ovaron perustamaan tytäryhtiöön.

Kauppaan ei kuulu Äänekoskella sijaitseva entinen Sisä-Suomen sairaalakiinteistö. Kiinteistön omistava K Oy Suolahden Sairaala siirtyy yhden euron kauppahinnalla Ovaron, Investors Housen ja Royal Housen suoraan yhteisomistukseen.

JKK kaupan lisäksi Ovaro omistaa Kukkulalla kolmasosan osuuden Apitare Oy:stä eli Kukkulan I-vaiheesta. Vaihe I käsittää noin 17 600 neliömetrin kiinteistön, joka on vuokrattu niin kutsutulla triple-net sopimuksella Keski-Suomen Hyvinvointialueelle vuoden 2041 loppuun saakka.

Kyse on kaupan ja esisopimuksen osalta lähipiiriliiketoimista. Päätöksen kaupasta ja esisopimuksesta tekivät esteettömät hallituksen jäsenet eivätkä jäävit hallituksen jäsenet osallistuneet kaupasta ja esisopimuksesta päättämiseen.

Yrityskaupalla ei tulosvaikutusta vuonna 2024

JKK:n kauppa on luonteeltaan yrityskauppa, ja sellaisena Ovaro arvioi kaupan tulosvaikutuksen neutraaliksi vuonna 2024.

Ovaron toimitusjohtaja Marko Huttusen mukaan Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy:n hankinta toteuttaa Ovaron osta-kehitä-myy strategiaa. Samalla yhtiö siirtyy yhä vahvemmin kiinteistö- ja hankekehitykseen.

”Jyväskylän Kukkulan aluekehityshanke tarjoaa pitkäaikaisen investointiputken uudiskohteiden rakennuttamiseen vetovoimaisella sijainnilla. Samalla Ovaro organisoi hankekehitys- ja rakennuttamistoimintojaan perustamaansa tytäryhtiöön ja hakee kasvua myös muualla Suomessa”, Huttunen kertoo.

Ovarolla on selkeä strategia luopua maakuntakeskusten asuntokannasta ja sijoittaa tämä pääoma kasvukeskusten kehitys- ja rakennuttamiskohteisiin. Viime aikoina nämä kohteet ovat olleet pääosin toimitiloja, koska asuinrakentaminen on Suomen mittakaavassa syväjäässä.

Kommentoi
Ylös
>